Kapsuly na podporu trávenia Digestion Support obsahujú zmes jedinečných bylín popísaných v Ajurvéde ako byliny s najlepším účinkom na trávenie.
Byliny ako Haritaky, Fenikel, Rasca, Piepor udržiavajú prirodzenú PH rovnováhu v žalúdku a pomáhajú s trávením všetkých typov jedla. Tieto byliny spolu synergicky pôsobia a regulujú kyslosť, nadúvanie ako aj zápchu. Toto sú zložité tráviace problémy, ktoré sú podľa ajurvédy hlavným dôvodom mnohých ďalších ochorení. Len tráviaci trakt, ktorý je v poriadku, umožňuje správne vstrebávanie živín v tele.
Digestion Support je čisto bylinný extrakt bez akýchkoľvek pridaných chemických látok. Jej zložky sa v ajurvédskej medicíne veľmi často pužíva už od roku 5000 pred n.l. bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.
Kvalita: naše kapsuly sú 100% vegetariánske. Jedná sa o čisto prírodný produkt bez akýchkoľvek chemikálií, aditív či lacných plnív. V našich kapsuliach používame vysoko účinný štandardizovaný extrakt z rastliny. Zdôrazňujeme, že nepoužívame surový prášok z rastliny a nepridávame do kapsulí žiadne ďalšie prídavné látky. Viac o účinkoch štandardizovaných extraktov si prečítajte tu.
Amla sa popisuje v ajurvéde ako najúčinnejšia bylina na omladenie. Nielen omladzuje celé telo, ale dodáva mu aj dôležité vitamíny, pričom ho vnútorne „ochladzuje“, znižuje „teplo“ v rámci tela. Vďaka svojej kyslej chuti stimuluje vylučovanie žalúdočných štiav. Obsahuje prírodnú kyselinu citrónovú a kyselinu askorbovú, ktoré napomáhajú tráveniu jedla. V našej zmesi používame divú odrodu amalaki, ktorá je neporovnateľne účinnejšia v porovnaní s bežne používanými komerčnými odrodami.
Haritaki je ďalšou užitočnou bylinou na zníženie nadúvania a plynatosti. Potláča vznik plynov vďaka svojmu potenciálu „zahrievania“, pričom taktiež zmierňuje zápchu vďaka svojim miernym laxatívnym účinkom.
Bahera je veľmi užitočnou zložkou veľmi dobre známej zmesi „Triphala“, je užitočná pri prekyslenosti a zápche. Odstraňuje nadbytočnú energiu „kapha“, ktorá je hlavnou príčinou straty apetítu. Odstraňuje povlak vytvorený nadbytočnou energiou „kapha“ z čriev a napomáha správnemu vylučovaniu štiav.
Sounf (fenikel) je často používanou bylinou v indickej kuchyni. Je užitočná v prípade roztiahnutia brušnej oblasti plynmi, pri bolestiach brucha spôsobenej plynmi a prekyslenosťou, pri zápche.
Dhania (koriander) je ďalšou užitočnou bežne používanou rastlinou. Zlepšuje apetít, uľavuje od zápchy a plynatosti.
Pippali (piepor) je veľmi užitočný pri zvyšovaní apetítu a pri problémoch s trávením. Posilňuje celý tráviaci systém, stimuluje pečeň, pankreas a črevá k vylučovaniu tráviacich štiav.
Jeerak (rasca) sa často používa v kuchyni. V Indii sa používa pre svoju schopnosť uľaviť od bolesti pri trávení spôsobenej plynatosťou a nadúvaním. Kým výťažok z rasce, feniklu a koriandru uľavhuje od problémov s nadúvaním, rasca zlepšuje aj apetít.
Vata = Pitta = Kapha -